Karpedrengene indtog Sverige

Martin og Jacob, to af foreningens tre dedikerede karpefiskere, har været i Sverige for at fiske karper. Hør deres fortælling og se de flotte billeder:
– Vi har fisket en uge i Vittsjø, en stor svensk sø med et vandspejl på 204 hektar. Vi valgte en lidt krævende fiskeplads. Krævende fordi, at der skal fiskes over 200 meter ude i søen. 200 meter kan vi ikke kaste, så hver eneste agn skal sejles ud i kajak. Placeringen af vores agn er valgt ud fra dybdekort læsning og ekkolod. Vi har før haft godt fiskeri på denne plads, så vi blev enige om, at det var alt arbejdet værd endnu en gang, trods vi holder sommerferie og egentlig burde slappe af.
Vi fisker på 1.5 meter vand, men på halvvejen ud dertil er søen 6.5 meter dyb. Mens vi sejler vores agn ud synker vores nylonliner ned på bunden og sætter sig fast – hver evig eneste gang! Det betyder jo, at hver gang der skal skiftes agn, så skal vi ud i kajakken for at få tacklet på land igen. Meget krævende plads, men det vidste vi jo på forhånd.
Det betyder jo også, at når fisken så hugger, så er du igen nødt til at skal ud i kajakken og fighte fisken. Det duede bare ikke fra land, den sad bare urokkelig fast hver eneste gang! Og her kommer det sjove så ind, det synes vi i hvert fald 🙂
Det er den vildeste oplevelse, at fighte så stærk en fisk fra kajak. Der er det altså fisken der har magten, og man bliver bare trukket rundt på søen må og få. Man kunne selvfølgelig vælge at kaste anker, og så sidder man jo selv med magten. Men hvorfor ikke få lidt sjov og ballade ud af det, og det gør ikke det store i forhold til selve fightens udfald eller længde.
Vi havde 16 run på turen og fik 14 fisk på land. 113.3 kilo fisk på 6 dage, den største på 12.7 kilo. Alt for lækker tur, slutter Martin.
Se billederne nedenfor.

8.6 Skælkarpe

12,7 skæller!

 

7.3 Spejlkarpe

Agnet sejles på plads

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Karpedrengene indtog Sverige

 1. Morten skriver:

  Lyder som I har haft fed oplevelse – tak fordi I deler!

 2. Martin Villumsen skriver:

  Det var så lidt Morten 🙂
  Det var en af de ture, hvor alt vi gjorde lykkedes.
  Så er der noget ved det!

 3. Ole Møller skriver:

  Super tur og hvor er det fedt, når der bliver fisket 100% seriøst. Flot drenge. Syntes forøvrigt at Martin er blevet lidt tyndhåret. Er det fordi Jacob sidder med den store

 4. Jacob johansen skriver:

  så så Ole. man må ikke mobbe

 5. Martin Villumsen skriver:

  Haha Ole.
  Det er vildt frustrerende, at Jacob altid tager de store fisk. Specielt fordi Jacob og jeg kører “skiftes” systemet, hvor man skiftes til, at tage huggene uanset hvis stænger der hugges på. Og de store bæster hugger ALTID på mine stænger. Så tror da helvede jeg bliver tyndhåret!

  Ps: Jeg har overvejet at lade Jacob tage to fisk i træk, men du må ikke sige det til nogen – det er en hemmerlighed :p

 6. Ole Møller skriver:

  Ja Martin. Det er sgu ikke morsomt. Ryst for fremtiden kameraet, godt og grundigt. Så har han ingen beviser. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *