Et uhyggeligt fund

Et effektivt – men også helt igennem ulovligt fiskeri. Sådan beskriver René Jespersen fra fiskerikontrollen et fund af ulovlige garn.

– Torsdag morgen kl. 04.00 satte vi fiskerikontrollørere fra NaturErhvervstyrelsen båden i vandet for kontrol af kyststrækningen ud for Tryggevælde Å. Kontrollen blev gennemført på baggrund af en modtaget anmeldelse om ulovligt garnfiskeri i det ud for å-udløbet fastsatte fredningsbælte.
Der var ikke sejlet længe før der i mørket kunne skimtes en orange kugle der flød på vandet. Da kuglen blev bjærget, viste det sig, at det var markeringen af et 300 meter langt garn som var udsat i fredningsbæltet. Da alle garnene var hevet om bord i kontrolbåden, havde kontrollørerne genudsat 53 store havørreder, hvoraf desværre kun 6 var i live da garnene blev halet. På grund af en enkelt nats ulovligt fiskeri i et fredningsbælte, fik 47 ørreder ikke muligheden for at komme op og gyde.
Ørreden trækker netop i denne tid op i vandløbene for at gyde og sikre fremtidens bestand, så derfor er det ekstra ærgerligt, når fiskerne ikke respekterer de regler der er indført med det formål at sikre bestanden.

– De første fisk blev hevet om bord mens det endnu var mørkt. Redskaberne er taget i bevaring og sagen meldes til politiet. Skulle det komme for dagen hvem der har fisket i fredningsbæltet, venter der fiskeren en klækkelig bøde, fortæller René.
Ovenstående eksempel viser, at det nytter at anmelde observerede ulovligheder til NaturErhvervstyrelsen. Skulle man være i tvivl om hvortil man kan rette henvendelse med sine observationer omkring formodet ulovligt fiskeri, kan følgende muligheder anvendes:
Man kan anmelde på følgende måder:
NaturErhvervstyrelsens hjemmeside på www.naturerhverv.fvm.dk eller http://www.anmeldelse.fd.dk/
Hvis man ikke har adgang til internettet, kan man ringe til NaturErhvervstyrelsens døgnvagt på tlf.
72 18 56 09
Her kan man afgive sin anmeldelse telefonisk til en medarbejder, der så videregiver oplysningerne til den relevante afdeling.

Hvorfor bekymrer vi os som Holbæk-forening, så om hvad der foregår i Køge omegn? Svaret er selvfølgelig at de sammme ulovligheder foregår i Isefjord, og kysterne som vi bruger til vores ture!
I foreningen arrangerer vi i starten af 2013 en aften om Ulovligt/lovligt net-, ruse- og stangfiskeri med fiskerikontrollørerne. Arrangementet bliver åbent og gratis. Dvs. for medlemmer som ikke-medlemmer.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

One Response to Et uhyggeligt fund

  1. Kim Moretto skriver:

    Hvorfor bekymrer vi os som Holbæk-forening, så om hvad der foregår i Køge omegn? Tja vel af samme grund som vi bekymrer os om randers fjord. Uanset hvor det foregår skal det stoppes, det er satme noget svineri. Nej jeg er ikke sur, jeg er skuffet!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *