Små gedder i skoven

Tre mand høj tog til Stege Nor i det flotte efterårsvejr i dag. Henrik, Dennis og Morten (jeg). Vi lagde ud hvor vi var i foråret, og drev med flydere rundt over 1-2 meter vand. Uden held, og vi skiftede plads.

Flyderne bliver gjort klar

Dennis fik overtalt en enkelt, hvor vi startede ud på den næste plads, og jeg “stak af”, ned ad kysten. Her gemte gedderne sig i rørskoven. På 30-50 cm vand pilede gedderne ud fra deres skjul, og huggede synligt og kontant, når bare fluen blev lagt heeeelt inde i sivene. Sjovt at se. 5 stykker fik jeg overtalt, men desværre små.

Alle seks gedder i dag var i mellem 2 og op til 3,5 kilo. Da fiskene ofte bliver kroget yderligt med fluekæppen, var de hurtigt tilbage i vandet, således at de unge fisk kunne komme til køjs i ordentlig tid. Sikkert med ømme gummer, men i fuldt firspring.
Henrik har næste turs held. That´s a fact!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Små gedder i skoven

 1. Morten - webmaster skriver:

  Helt personligt nakker jeg sjældent gedder. Kulinarisk kan de være fine nok. Men gedden står for mig som et slags barndomsminde, der er lidt uantasteligt og som der skal værnes om. Derudover er den jo også en vigtig brik – med sin flotte predator-statur – i den biologiske balance, der skal være. Gedden bliver nakket og ædt, hvis den er skadet. Hvad andre gør, må de om.

 2. Arne Ibsen skriver:

  rent personligt ser jeg intet forkert i at man høster af bestandene,så længe
  bestandene er istand til at reproduserer sig selv,tillige med at visse etiske retningsliner bliver overholdt;dvs.man høster ikke mere af bestanden,end man kan overkomme at bruge,og man anvende ikke fangst teknikker og redskaber,som for længst er blevet forbudt her hjemme.
  Slutteligt så er Gedden´s hoved ganske velegnet til at konservere
  -ta´r sig ganske godt ud,hvis man hænger det op på væggen,ved siden af familie skillerrierne

 3. morten webmaestro skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=gUcfT_Tp7i4&list=UUDJK9kciUQHnTBBg3hK2sYg&index=1&feature=plcp

  Jeg var i et kæmpe akvarie i Berlin forleden, hvor de havde en rimeligt stor gedde. Jeg optog dens ind/udånding. Se sjovt ud. Se klippet ovenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *