Lille hyggelig aften-tur

Aftenstund med regnbuemund...

 Jan Busk og webmaster her var en tur ved kysten i går aftes. På det seneste har der huseret en del regnbuer i Musholmbugten, og skal man tro rygterne, er de begyndt at sprede sig lidt mere.
Det har indtil i går været mindre buer, men i går aftes fandt vi en flok, hvor der var nogle pæne størrelser ind imellem. De større buer er oftest også lidt sværere at få i tale. Og dene teori skulle bevise sit værd. De var godt nok i det drilske hjørne i går.

Det lykkedes at overliste et par stykker på cirka et kilo, og så mistede jeg en god fisk, hvor der var noget mere tyngde i. Jan øvede sig med fluekæppen efter en længere pause. Og det gik godt. Han havde flere kontakter, og man skal altid huske at 10-15 meter lange kast kan være alt rigeligt. Efter lidt korrektioner på forfanget blev fluen sendt fint ud for enden af et udrettet forfang. Sådan!

Da solen gik ned måtte en enkelt (for mager) havørred på 47-48 cm få sin frihed igen, og en enkelt horner. En dejlig forårsaften med fisk på land, solnedgang og hygge – kan det blive meget bedre?

Forårsaften ved kysten

Husk vi har kyst-fluetur på programmet d. 10. juni, hvor vi indleder turen den første time med en lille snak om gear, taktik og kaster lidt på græs. Hornfisk kan snildt overlistes på flue-grej, det er dog vigtigt at bruge en flue med ikke alt for lang hale, da de har en tendens til at nappe i den, og lade det blive ved det. Tag med ud d. 10. juni, så skal vi nok fange lidt regnbuer eller hornfisk, og så krydser vi fingre for at en stor tyk havørred også kigger forbi 🙂
Opdaterer historien med et par billeder fra aftenen senere.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Lille hyggelig aften-tur

  1. Jan Busk skriver:

    En fantastisk dag, fisk der sprang og lejet så det var en fryd for øjet, og ja det kræver en del øvelses at kaste med flue kæp som Morten kalder fluestangen, det kan godt blive en vane at fiske med flue, og næste gang sider den store fisk for enden af kæben, vær vist på det.
    Som Morten skriver kan det blive meget bedre?

  2. Morten Webmaestro skriver:

    Var lige et smut forbi pladsen i går. Aftenens eneste fisk – en bue på 45-47 – blev fundet og fanget og gokket inden jeg havde været i vandet. Havde jeg vadet, var den blevet skræmt. De stod 3 meter fra land…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *