En flue i hovedet – det er dét, de vil ha´

Fin gedde på 3½-4

Lørdag afviklede foreningen årets første tur. Den gik til Stege Nor efter brakvands-gedder. Dennis, Thomas (prospect), og Morten (jeg), og det var en sjov tur.  Det blæste meget voldsomt og flyderingene blev hjemme. Planen var, at der skulle fiskes med fluestang, men efter 20 minutter blev også fluekæppen skrottet pga vinden, der rundede 12-14 sek/m. Det var for besværligt, men lige inden fluekæppen blev droppet til fordel for spin, var der dog nap i fluen. Derfor på med bobleflåd og samme flue. Der sku´ kun gå ét kast før gedden igen vendte på fluen. Næste kast: samme fisk huggede og rusk, men faldt af.

10 minutter senere kunne en lille gedde på anslået 2½ kg ikke stå for fluen.
20 minutter senere var den gal igen. Denne gang en fin fisk på cirka 3½-4 kg. Det var på et dybt stræk, og få kast efter hamrede en god fisk på. 6 kilo stoppede vægten på, og den ville bare ikke “høre efter”.

6 kg gedde-madame gav fin fight

I den hårde vind og let mudret bund og dybt vand, drev den stærke fisk temmelig meget gæk med undertegnede. Een gang var den i kejsen, blev vejet, hvorefter den sprang ud af netrammen igen. Først med fingrene i gællegrebet faldt der ro på den nu trætte fisk, som – efter et par hurtige snap-shots over vand – kunne svømme tilbage til kollegerne i sit hul. Efter 2½-3 timer havde vi fisket pladsen godt igennem. Dennis og Thomas var knap så heldige med blink. Desværre. Dennis tog lidt video fra den uskønne landing af fisken. Se den her nedenfor.

Turen blev sluttet af på den meget smukke Fanefjord-kyst på Møn, hvor havørrederne udeblev.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

5 Responses to En flue i hovedet – det er dét, de vil ha´

 1. Casper skriver:

  Super fedt billede og spændende beretning 🙂

 2. Ole Møller skriver:

  Rigtig flot fisk og fedt, at I prøver noget anderledes. Det gir da også stof til eftertanke, at bombarda var så effektivt i forhold til blink. Den tur er jeg med på til næste år.

 3. Morten - webmaster skriver:

  Der kunne godt have været et kilo mere på bugen, men fin fisk. Flotte streger/farver. De tog fluen, lige efter den havde fået lov til at synke ned, og så blev sat igang igen. Man kan fiske rigtig langsomt med denne teknik og servere den irriterende lige foran snotten på dem. Jeg skal lige tænke lidt over det, men jeg kunne faktisk godt forestille mig en stille aften i starten af maj (inden varmen sætter ind) stadig kunne give fisk. Hvis ikke dét bliver til noget, arrangerer jeg en tur i november/december inden kulden sætter ind, for det var sgu godt nok fedt. Nogle interesserede?

 4. Webmaestro skriver:

  17. Maj er det kristi himmel fart. Der tager jeg i noret igen. Nogle der vil med?

 5. Pingback: Små gedder i skoven | Holbæk og Omegns Lystfiskerforening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *