En flue i hovedet – det er dét, de vil ha´

Fin gedde på 3½-4

Lørdag afviklede foreningen årets første tur. Den gik til Stege Nor efter brakvands-gedder. Dennis, Thomas (prospect), og Morten (jeg), og det var en sjov tur.  Det blæste meget voldsomt og flyderingene blev hjemme. Planen var, at der skulle fiskes med fluestang, men efter 20 minutter blev også fluekæppen skrottet pga vinden, der rundede 12-14 sek/m. Det var for besværligt, men lige inden fluekæppen blev droppet til fordel for spin, var der dog nap i fluen. Derfor på med bobleflåd og samme flue. Der sku´ kun gå ét kast før gedden igen vendte på fluen. Næste kast: samme fisk huggede og rusk, men faldt af.

10 minutter senere kunne en lille gedde på anslået 2½ kg ikke stå for fluen.
20 minutter senere var den gal igen. Denne gang en fin fisk på cirka 3½-4 kg. Det var på et dybt stræk, og få kast efter hamrede en god fisk på. 6 kilo stoppede vægten på, og den ville bare ikke “høre efter”.

6 kg gedde-madame gav fin fight

I den hårde vind og let mudret bund og dybt vand, drev den stærke fisk temmelig meget gæk med undertegnede. Een gang var den i kejsen, blev vejet, hvorefter den sprang ud af netrammen igen. Først med fingrene i gællegrebet faldt der ro på den nu trætte fisk, som – efter et par hurtige snap-shots over vand – kunne svømme tilbage til kollegerne i sit hul. Efter 2½-3 timer havde vi fisket pladsen godt igennem. Dennis og Thomas var knap så heldige med blink. Desværre. Dennis tog lidt video fra den uskønne landing af fisken. Se den her nedenfor.

Turen blev sluttet af på den meget smukke Fanefjord-kyst på Møn, hvor havørrederne udeblev.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

5 Responses to En flue i hovedet – det er dét, de vil ha´

  1. Pingback: Små gedder i skoven | Holbæk og Omegns Lystfiskerforening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *