Små ørreder har fået et nyt, gammelt hjem

Cirka 2500 små ørreder blev i dag sat ud af Holbæk og Omegns Lystfiskerforenings folk. Jesper, Tobias, Henrik og Kristian og datter tog en tørn for at give mere liv til Åmose å-systemet. Udsætningerne foregik mere specifikt i Tysinge og Tåstrup å. Forhåbentlig etablerer ørrederne sig på disse stræk, og bruger gydebankerne, der ligger klar om nogle år.
Fiskene er fra egen avl, så at sige. Han- og hunfisk er blevet el-fisket i Tude å og Halleby å, og derefter strøget for rogn og mælk. Så bliver de kørt til Jylland, hvor de bliver klækket. Og nu er ringen så sluttet, fordi de kom ud i de vandløb, hvor fiskene kommer fra.
Det er en rigtig fin oplevelse at sætte ørreder ud, og for dig der ikke har prøvet det endnu, så er det bare om at slutte sig til en forening, der laver arbejdet. Som regel kan du sagtens hjælpe til i en forening uden at være medlem, hvis du har lyst til det. Det er en super oplevelse at være med til at sørge for, at der er ørreder at fange på kysten. Når man med jævne mellemrum snupper en havørred med hjem til bordet, så er det rart at vide, at man har gjort sit for at det faktisk kan lade sig gøre, at der er fisk at fange.

IMG_2616

Det bliver selvfølgelig fantastisk, når vi en dag når dertil, at ørrederne kan klare sig selv. Og det går den rigtige vej. Men indtil da giver foreninger den gas på frivilligt basis – både hvad angår udsætninger og pleje af vandløbene. Og man kan sagtens involvere sin familie. Kristian som deltog i dagens udsætning tog sin datter med. Det er en stor og sjov oplevelse for børn at sætte så mange fisk ud. Udover den dejlige tid sammen som familie giver oplevelsen med udsætninger mulighed for gode snakke om, at vi skal passe på vores natur, og at vi alle skal yde for at kunne nyde.

IMG_2612

Tak alle 5!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Små ørreder har fået et nyt, gammelt hjem

  1. Frank skriver:

    Godt gået 🙂
    Jeg har oprettet en internetportal med dedikeret fokus på Isefjorden http://isefjorden.com/ og der vil jeg bringe omtale af jeres forening 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *