Rundt om havørreden – et foredrag

Biolog Kaare M. Ebert holder et foredrag, der kommer rundt om havørredens adfærd og livsbetingelser samt fiskeriet efter den.

Vil du være en dygtig havørredfisker, skal du kende til fiskens biologi og adfærd. Samtidig tilrettelægger du dit fiskeri efter årstid, vejr og havtemperaturer.

Kaare i sit rette element 🙂

Kom til en spændende aften torsdag d. 14. marts kl. 19. i Holbæk og Omegns Lystfiskerforening, hvor Kaare Manniche Ebert, biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund, fortæller om havørredens hemmeligheder og livsbetingelser. Så vil du vide mere om havørreden og optimere dit fiskeri efter den, så får du nu en chance.
 
Du skal tilmelde dig
Der er gratis entré, og det gælder både medlemmer og ikke-medlemmer. Alle er velkomne. Men tilmelding er en nødvendighed, da vi kun har 40 pladser. Hvis der er fuldt booket, er der ikke en plads til dig, hvis du ikke har tilmeldt dig. Tilmelding sker ved at maile Morten på jacobsen0102@gmail.com.

.


5 spørgsmål som opvarmning
Kaare er en erfaren foredragsholder. Derfor har foreningen – som et oplæg til aftenen – udfordret ham med 5 spørgsmål, som han vil besvare:
1: Er der kommet flere eller færre havørreder ved de sjællandske kyster over de sidste 5-10 år?

2: På kysten har vi vilde havørreder, og havørreder der er sat ud direkte på kyst og havørreder der er sat ud i å-mundinger. Opfører disse fisk sig meget forskelligt, og hvordan skal vi tilpasse vores fiskeri efter det?

3: Hvordan ser du på havørredernes situation – og fiskeriet efter dem – om 5-10 år på Sjælland? Og hvordan går det med Havørred Sjælland?

4: Hvad gør man konkret, når man har et å-restaureringsprojekt til glæde for havørreden, man gerne vil i gang med? Hvor skal man starte og begynde, hvor kan man søge midler og hjælp – og til hvad?

5: Er der nogen dokumentation på skarvens indflydelse i forhold til havørredbestanden? Og hvad gør Danmarks Sportsfiskerforbund for at begrænse skarvens negative effekt? Hvordan ser DSF på det ulovlige garnfiskeri, og hvad skal der gøres for at begrænse det?

Kaare vil selvfølgelig underholde med en masse viden om havørreden og fine pointer om fiskeriet efter den, som ligger udenfor de 5 spørgsmål. Og der vil også være rig lejlighed til at stille spørgsmål.
Foreningens fiskehytte
Foredraget foregår i foreningens fiskehytte. Den ligger på Wegenersminde (lige udenfor Holbæk), som du kører ind til ved adressen Dragerupvej 9A-9B .
Øl og vand til en 10´er stykket – husk mønter.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Rundt om havørreden – et foredrag

 1. Mikkel skriver:

  Super initiativ. Har altid gerne villet høre Kaare Ebert vedr. Fremtidigtbhavørredfiskeri på Sjælland.
  Jeg må virkelig tage hatten af for, at vi har fået en initiativrig forening! Tak til bestyrelsen!
  Mvh. Mikkel Rostrup.

 2. Ole Møller skriver:

  Takker mange gange, Mikkel. De sidste arrangementer, som Morten skal have æren for, giver virkelig Hytten en berettigelse.

 3. Morten - webmaster skriver:

  HUSK tilmelding, alle sammen:-) Der bliver med garanti fyldt op ….

 4. morten webmaestro skriver:

  20 pladser tilbage dags dato

 5. Morten - webmaster skriver:

  14 pladser …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *