“Nej tak” til ål

Ålen er af Danmarks Sportsfiskerforbund flere gange blevet betegnet som en truet dyreart. Understøttet af utallige undersøgelser, der viser ålens tilbagegang. Man mener, at der i dag er 1 % ål tilbage, sammenlignet med for 25-30 år siden. Derfor skuer det i øjnene, når der bliver fisket ulovligt på ålen i et omfang, som det er beskrevet i denne artikel.

 

Sålænge politikerne ikke vil gribe alvorligt fat om problemet, og fx. konfiskere alle fiskeredskaber – herunder båd – kommer vi ikke motivationen til ulovligt fiskeri fra de fjolser til livs. Som forbruger kan du gøre en forskel: Sig “nej tak” til ålen ved middagsbordet. Og køb ikke ål – hverken “sort” eller i brugsen.

 

Du spiser heller ikke tiger, vel…?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to “Nej tak” til ål

  1. Ole Møller skriver:

    Sidste år var der masser af ål. Fiskerne i Helsingør berettede om rekordfangster. Her har ålen det godt. Der var bare lige det lille “men” at ålen er fredet i bl.a Sverige og polen, så det var de sørgelige rester af bestanden herfra, der pga. disse fredninger, endte deres dage i de danske ruser.
    Hvem var det lige, der kaldte Danmark for miljøduks i EU?

  2. Henrik Olsen skriver:

    Selvfølgelig skal tyvfiskeriet stoppes med skrappere midler.. Men hvis de er fanget på lovligvis, kan jeg ikke se problemet i at spise ål. Torsken blev heller ikke fredet selvom bestanden er gået merkant tilbage de sidste 25-30 år. Så skal vi også lade vær med at købe tun på dåse og spise sushi, 5 tun arter er stærkt truet

  3. jan busk skriver:

    Giver Henrik ret, jeg mener ikke det hjælper at frede ålen, da jeg sejle på en ålekvase i 1978 led ålen af blåsyge store sår på kroppen, og der sagde man at der ikke så mange ål som i gamle dage, det havde helle ikke hjulpet at frede dinosaurerne de var uddøde alligevel, der dyr der kommer og der dyr der forsvinder.
    Eks. er der mange eksotiske fisk i det dansk farvand, som ikke var der for 10-20år siden og det vil også påvirke de andre fisk i vandet, den enes død den andens brød.

  4. jan busk skriver:

    Udsætninger af fisk i åen burde heller ikke være nødvendig, men tror du morten at vi kan få landmændene til tilbageføre åen som den var for 200 år siden, og vi vil gerne hjælpe bestanden så der fisk i åen, og det er ikke kun fiskene der får mig til at lave å arbejde men et for mig er set at få naturen tilbage også kommer fiskene måske af selv, men det kræver at spærringer fjernes, deri ligger mit arbejde, der imod kan man ikke lave åle yngel, ærgerligt måske en dag.

  5. Morten skriver:

    Og det gør du godt, og jeg er jo helt enig i at det ikke burde være nødvendigt at gøre noget for havørreden (eller ålen). Men det giver mening at give naturen en hånd, og det er desværre nødvendigt at hjælpe bestanden. Også ålen.

    Du får det til at lyde som en evolutionær udvikling – Survival of the fittest – men det har jo intet med sagen at gøre. Det er jo ikke naturens orden, at vi overfisker, eller forurener af helvede til, osv.

    Det er da også helt tosset at vores brødre omkring Østersøen, freder ålen. Og så storfanger – og mæsker vi os igennem de flere fisk, der naturligvis kommer heraf i Danmark. De ål der kommer fra Østersøen, skal jo forbi….os. Men politikerne er kyllinger. Derfor må vi – dem af os, der faktisk har en kæmpe interesse i at der også er ål om 10 år – råbe vagt i gevær. Ligesom lystfiskere i årtier har gjort det med laks, havørred, stalling, osv. Med held endda, noget af vejen i hvert fald.

  6. jan busk skriver:

    Vi er i bund og grund enige Morten, Men du må huske jorden har ændret sig mange gange og ålen har måske haft sin tid.?????

  7. Henrik Olsen skriver:

    Personligt syntes jeg at man heller skulle fokusere på at bringe skarv bestanden ned med 50%, forleden stod jeg i 10 min. ved Holbæk fjord nær marinaen, og så 2 skarv dykke 4-5 gange og havde fisk med op hver gang også ål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *