Mere om det fine, svenske, kystnære garnforbud

Sportsfiskeren har også taget det svenske garnforbud op. De skriver:

Mens der fra fleres sider i Danmark snakkes om at skabe mere kystnært garnfiskeri, forbydes det kystnære garnfiskeri i Sverige nu fuldstændigt i hele vinterhalvåret – fra den norske grænse i nord til og med Skåne i syd.
– De lave, kystnære havområder er yderst vigtige for fiskebestandene i havet, så vi gør det for at beskytte vores fiskebestande. Især havørreden kan vi beskytte, så den ikke fanges i net og kastes død tilbage i havet (den er fredet i vinterhalvåret, red), fortæller fiskeridirektør Johan Wagnstrøm.

De nye regler gælder fra kystlinjen og på alle områder ned til 3 m dybde. Forbuddet træder i kraft fra årsskif- tet 2013, og fremover er det gældende i perioden fra 1. oktober til 30. april i Kattegat, og fra 15. september til 30.april i Østersøen.
I perioden, hvor kystnært garnfiskeri er tilladt for de svenske fritidsfiskere, må der maksimalt fiskes med 180 m net, og garn må kun stå ude i tidsrummet fra 16.00 til 10.00 næste dag. De svenske myndigheder ønsker nemlig ikke, at garn står i dagevis og fisker uden tilsyn.

HEYA SVERIGE!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Mere om det fine, svenske, kystnære garnforbud

  1. olefisk skriver:

    Det er da noget der rykker. Flot Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *