2 målere til Martin!

“Hej Morten, her har du en fangst rapport”, skrev Martin til mig forleden …og sikke én. Hør bare.

– Vækkeuret ringede kl 04:15 og som jeg plejer, sov jeg fra det. Heldigvis havde jeg en aftale med min makker om at vi skulle ringe sammen kl 05:00.
Så ud af fjerne kl 05:00 og over med noget mokka. Efter et pitstop på tanken hvor der blev tanket op med cola, rundstykker og masser af tobak, ankom vi til Helsingør havn,
Efter et par telefonopkald fandt vi båden og fik båret vores grej ombord.

Kl 07:30 var der lodtrækning om pladserne. Fed måde at gøre det på … så alle var lige og det havde ikke nogen betydning om man kom et kvarter før eller en time før. Noget jeg kan anbefale andre både på Øresund at indføre.

Vi var knap kommet ud af indsejling før vi kunne høre på motoren, at nu blev der ledt efter buler. Der blev cirkuleret lidt og pludselig blev båden smækket i bakgear og klokken lød.
Pirkene røg i mod bunden som torpedoer og et par hurtige ryk og den første torsk var på. Min første fisk på dagen var en flot 3 kilos fisk, og jeg tænkte det bliver en rigtig god dag det her.

Men ak … sådan skulle det ikke helt gå. Vi sejlede videre og jeg bummede fisk gang på gang alt imens mine sidemænd fik fisk. Og lige pludselig så hev Lars, som var med i bilen fra Holbæk, en super flot fisk. 11 kilo rent … Hans første måler.
Der var selvfølgelig jubel og stort tillykke til den glade fisker. Der gik et par stop og stadig uden fisk til mig. Hmmm… Mon det var det jeg skulle nøjes med? En enkelt torsk på 3 kilo?

Skipper søgte efter fisk og på et tidspunkt ringer han med klokken og siger, at der var godt med fisk dernede. Alle ned med pirken uden resultat på hele båden. Så bliver der råbt i radioen op med pirkene og ned igen… de er der stadigvæk.

Som sagt så gjort: jeg hjulede ind alt det jeg kunne, og sendte pirken retur. Jeg ramte bunden og løftede en gang. Og min 50 punds Imax stang krøllede helt sammen.
WHAT! – den er stor nåede jeg lige at tænke og så begyndte den at hive line af mit hjul. Jeg begyndte at forsøge at pumpe den op med meget lille resultat: fisken styrede hele showet. Efter hvad der føles som en lille time i mit hoved men sikkert kun 5-10 minutter i virkeligheden, begyndte jeg lige så stille at få noget line på hjulet. Og fisken dukkede op et stykke bag båden. Skal lige tilføje at mælkesyre ophobningen i min arme var på max.

En flink fyr styrtede ned i bagenden af skibet og gaffede min fisk i første forsøg. Jeg tænkte kort måske en måler +10 kilo. Hjælperen ombord kom hurtigt ned og kiggede kort på den og sagde det er en måler. JUHUUU …min første måler. Noget jeg har prøvet på at fange nogle gange efterhånden, men uden succes. Han hentede bismarvægten og hev fisken op: 11.5 kilo lige ud. Jeg var helt euforisk og helt oppe og ringe.

Klokken var nu omkring 12:00, og vi havde stadig 3 timer tilbage af turen. Skipper søgte videre efter torsk og satte farten ned, og så blev den ellers sat i bakgear, så skummet sprøjtede . Klokken ringede og ned med pirkene alle mand. De første fisk røg på oppe i stævnen, og jeg fiskede alt det jeg havde lært, og så fik jeg noget, som mindede om et bundbid. Så kørte toget ellers igen: Udløb, mælkesyre i armene, pusten og en kæmpende Martin.

Selvom det sneede, så svedte jeg som hest. Fik endelig fisken op af og matrosen gaffede den. Han kiggede på fisken og bagefter på mig og  sagde: “Jeg tror squ det var 2 målere i træk til dig.” Han fandt bismarvægten og ganske rigtigt …10 kilo rent. Jeg var mundlam i et kort øjeblik, men så begyndte jeg at grine højlydt. Men jo nu lå der 3 fisk i min og samlet vægt hed 24,5 kilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter følgende fik jeg 4 fisk mere største på ca 5-6 kilo og totalt havde jeg omkring 40 kilo med hjem. En fuldstændig sindssyg dag som jeg kan risikere, at der kommer til at gå mange år inden jeg oplever noget ligende igen.

Eller måske aldrig. En super dag på det gode skib Fyrholm med Lars Pryds ved roret. Jeg skal lige nævne, at turen skulle slutte kl 15:00 Men fordi der var gang i fiskeriet, så fortsatte turen indtil 16:30. Og klokken var 22:00, inden jeg var færdig med at lave fileter og fars ….

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to 2 målere til Martin!

  1. Brian Jensen skriver:

    Det var nok de billeder du så aftenen før der satte dig igang 🙂

  2. Ole Møller skriver:

    Flot Martin. Stort tillykke. Så kan det godt betale sig, at stå tidligt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *