Havørred-fredning træder i kraft i dag

En farvet hunfisk - de er nu fredede

I dag og de næste to måneder, er havørreder i gydedragt fredet. Det betyder du kun må hjemtage havørred, der er helt blanke og med løse skæl.

De farvede fisk er nemme at genkende: de har brune, mørke farver, hannerne har en kæbekrog, og så har de et tykt lag af slim, som beskytter dem i deres ofte hårde færd i vandløbene. Det er hård kost for fiskene, og når de kommer ud af vandløbene igen, er de ofte meget afkræftede, tynde og uinteressante i en kulinarisk forstand. Så de næste cirka 4-5 måneder, skal du sætte din lid til at løbe ind i de dejlige overspringere, dvs. havørreder der IKKE har valgt at formere sig i denne omgang. De er stålblanke og ofte i god form, hvis de kan finde nok mad. Disse fisk er virkelig en gave for kystfiskeren. Der er langt i mellem dem, vand og vind er koldt og næsen løber:-) Derfor er det en fortjenstmedalje, man husker, når det lykkes.

I de kolde måneder er det godt at søge mod de sydligere stræk, eller i fjordene. Kombinationen af høj salt og koldt vand er ikke havørredens livret. På Møn, Stevns og i Isefjorden kan der f.x. gøres fine fangster, men der skal oftest knokles for det. Det er lidt sværere i Storebælt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *