Godt nyt for Åmose å

Sorø Kommune har netop fået godt 16 millioner kroner fra EU midler til naturgenopretningsprojekt på højmose i Store Åmose, skrives det på
www.dit-soroe.dk

Dermed er et af de største kommunale naturgenopretningsprojekter i Danmark kommet et mægtigt skridt videre. Naturgenopretning i Åmosen er et projekt til 21,5 mio. kr., hvor EU-LIFE bidrager med ca. 15 millioner kroner svarende til 75 % af budgettet. Den resterende del af finansieringen på ca. 5 millioner kroner er på vej fra Miljøministeriet fra en national pulje til netop kommunale naturgenopretningsprojekter i Natura 2000-områder.
Læs hele artiklen her.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Godt nyt for Åmose å

 1. olefisk skriver:

  Flot Sorø, flot.
  Stor gevinst for kommunen, landmænd og naturen. Men nu må vi jo heller ikke glemme, at Holbæk kommune har udlagt hele 5 fiskesøer til kommunens unge, hvoraf der med lidt held er fisk i et par af dem. Og Holbæk kommune har da også lavet genopretning i Tuse Å, hvor man med snilde i den forrige vinter gravede en masse væmmeligt gydegrus op, så åen atter fik sit “naturlige” løb anno 1965 tilbage. Så kom ikke her og sig, at vi ikke kan…….

  • Peter Lind skriver:

   Ja Ole, Holbæk kan…brokke sig over vandplanerne – ikke mindst strækket mellem Bro Mølle og Undløse Bro, som “næppe (kan) genskabes uden store samfundsmæssige omkostninger” (Nordvestnyt, fredag) .

 2. Morten skriver:

  Ja, der er godt nok forskel på hvordan de to kommuner griber tingene an i f.t. Åmose. Jeg kan af erfaring sige, at embedsmandsværket ofte bliver præget af de politiske prioriteringer, der er herskende. Interesserer politikerne sig ikke for et godt vandmiljø, så har embedsmændene tit ikke det nødvendige fokus herpå. Det er set med mine øjne ikke embedsmændene, pilen peger på, når der mangler handling i f.t. vandmiljø, men kommunalpolitikerne. Hvilket år det i år?

 3. olefisk skriver:

  Ret skal selvfølgelig være ret. Har idag talt m Holbæk kommune og de har forsøgt at lave et lignende projekt på Holbæksiden af Åen. Desværre kunne man ikke blive enige om økonomien med et par store lodsejere – Ærgeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *