Flot, flot laks til Jesper

Jesper fortæller denne dejlige historie:

I weekenden var jeg med Sten Christiansen i Mørrum efter blanklaks. Sten er en meget garvet mørrum fisker og topper mørrums listen med flest laks på land 9 stk. Så som næsten nybegynder er det om at suge alt den viden man kan få til sig. Vi fisker primært spinflue, en meget effektiv metode, når man kender teknikken, pladserne og tilpasser sig til åens ændringer i temperatur og vandføring.
Når man står ved Mørrums åen bliver man hurtig ramt af fiske iver for konstant er der store fisk oppe og markere deres plads. Men det er bare ikke lige, når man 20 gange har fisket hen over hvor der har vist sig laks uden nogen form for markering falder selvtilliden til grej, metode osv. Men chancerne er små. For mange går der år i mellem de har fisk på og der skal normalt mere end held til at få en fisk på.

Jeg startede fredag aftens fiskeri med at have en laks på tidlig, men begynder fejl med for stram bremse, stoppede hurtig dette og kunne i stedet kikke på en krog der var rettet lidt. Havde senere nogle markeringer på fluen, men ikke noget. Da det blev mørkt kom hugget hårdt og efter at havde fået fisken til overfladen, svømmede den lige mod land og stillede sig lige nedenfor mig. Det var ikke en fisk med de store udløb, så kort intens fight og Sten bragte laksen på land. Flot laks på 97 cm og 11.3 kg. Min første østersø laks.

jesper_laks

Lørdag var det Stens tur til at få fisk på. Denne leverede til gengæld en hård fight med kraftige udløb. Inde ved land viste der så en kæmpe laks sig. Og trods sine længde på 102 cm vejede fisken 15.3 kg og ny PR til Sten for blanklaks.

Sten_laks
Så en fantastisk weekend ved Mørrum. Man kan ikke andet være fascineret over alle de laks der er i åen og den store snitvægt de har.

Men trods antallet af fisk er det frustrerende svært at ramme det rigtige grej og metode til at knække nøden og få fisk på land. Men kyndig hjælp fra Sten føler jeg at jeg er kommet godt i gang, men der er stadig ufattelig meget at lære.”

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Flot, flot laks til Jesper

 1. Ole Møller skriver:

  Rigtig fin og lærerig historie, som giver stof til eftertanke. Det der, med at fange laks i Mørrum, kræver vist mere end almindelig tålmodighed. Tillykke med den flotte fangst.

 2. Morten skriver:

  Såååådan, Jesper!!!

 3. Lars Juel Hansen skriver:

  Fin fangstrapport.
  Stort tillykke med de flotte laks og PR .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *