Flere marsvin

Naturstyrelsen skriver, at optællinger tyder på, at marsvin-bestanden har det meget bedre nu end for blot få år siden. Læs hele pressemeddelsen her.

 

At opleve marsvin ved kysterne er en sublim naturoplevelse. Disse “små” hvaler færdes ofte i små flokke, når de stryger vandene igennem for mad. Ofte følger havørredene lige efter marsvin: rigtig mange havørredfiskere har oplevet fangster lige efter marsvinene har tromlet sig igennem vandet (stik modsat med sæler, men det er en anden historie). Mon ikke det er fordi, at marsvinene efterlader et spor af forvirrede og opskræmte byttedyr, som havørrederne så nemt kan plukke?

 

 

Fascinerende er det, og de kommer helt tæt på, især på de dybere stræk. Undertegnede har, oplevet at hvalerne er meget nysgerrige. Således har jeg været ude for, at et marsvin har svømmet langs og kigget på min flueline, for bagefter at vende rundt og svømme ind i linen med rygfinnen. Scenariet lyder som et “uheld”, men det hele så meget forsætteligt ud. Hvalen vidste, hvad den gjorde og den så ud som om, at det var ren leg for den – og mine kæber ligger vist nok stadig på kysten blandt sten og muslingeskallerne, for jeg var ret imponeret.
Tag ud i sommeraftenen – og lyt! Ofte hører man marsvinene, før man ser dem. Når de kommer op for at puste og suge luft, kan man spotte dem:-) Ellers kig efter en ryg eller finne, der bryder overfladen og ligner lidt det, vi har set i mange film med delfiner 🙂

Se et kort klip med jagtende marsvin tæt på kysten:


Har du nogensinde spottet et marsvin?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Flere marsvin

  1. Ole Møller skriver:

    Stod med fluekæppen på Asnæs, hvor marsvinene jagede helt inde i skridthøjde på vestrevet. De drønede nærmest omkring benene på mig og var til tider helt ude af vandet. Det generede bestemt ikke havørredfiskeriet, for midt i dette marsvininferno, væltede havørrederne også rundt. I løbet af de 30 min det varede, havde jeg 5 fisk med hjem. Gætter på, at fiskene guffede af de hornfiskerester, som marsvinene efterlod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *