En erfaren herre fortæller

Den 28. november kl 19 begynder vintersæsonens første af tre foredrag i Fiskehytten. Det er en af foreningens Grand Old Men, Jørgen Lindstrøm. Formand for Holbæk og Omegns Lystfiskerforening, Ole Møller, har lavet arrangementet med Jørgen og fortæller:

“Første gang jeg traf Jørgen Lindstrøm, var i forbindelse med, at jeg skulle købe et par antikvariske fiskebøger af ham. Det var i hans hjem i Ejby, og jeg blev straks overvældet af hans samling af gammelt fiskegrej, som han sidenhen har solgt en del ud af. Vores snak faldt på nogle af de gamle forfattere og særlinge indenfor sportsfiskeriet, f.eks. Wellendorf, Jens Ploug og Carlo Rasmussen. Jørgen havde en kæmpe viden om disse pionerer, og det var meget underholdende at høre om.

Jørgen har været forgangsmand i stiftelsen af Dansk Grejsamlerklub, og han har været en væsentlig bidragsyder til bogen ” Så stor” af Mogens Espersen. Jørgen holder meget af lystfiskeriet i det jyske. Det være sig stalling ( før fredningen) bækørred og laksefiskeri. Så meget, at han har sin helt egen fiskehytte på den jyske hede.

Snyd ikke dig selv for en hyggelig aften, hvor vi vil tale om bækørred og laksefiskeri og hvor du opfordres til at medbringe gamle fiskeeffekter, det være sig stænger, hjul, blink, bøger mm. til vurdering af Jørgen. Arrangementet er for alle – medlemmer såvel som ikke ikke-medlemmer, og husk en mønt, hvis du vil købe en øl eller en vand.”, slutter Ole.

Jørgen har to ting på programmet denne aften:

1- Laksefiskeri i Vestjylland: “Jeg fortæller om den vestjyske laks og om mit eget fiskeri i Varde Å systemet. Masser af fifs til det spændende fiskeri”, fortæller Jørgen.

2 – “Inspireret af TV 2’s udsendelse, Mit Kæreste Eje, vil jeg fortælle om gammelt grej. Jeg kommer også ind på grejsamleri og på lystfiskeriets historie i Danmark. Hvis du er i besiddelse af ældre fiskegrej, som du ønsker at fremvise og måske få flere oplysninger om, så tag det endelig med”, fortæller Jørgen.

Forud for aftenen har Jørgen bedt om at få lagt disse mange, meget spændende links på siden. De handler om netop laksefiskeriet, samt steder hvor man kan overnatte i nærheden af Varde å. Betragt det som en lille opvarmning.

Laks i Danmark,af Steen Ulnits: http://www.ulnits.dk/grej/dk_lakseaaer.htm

Om Varde Å ifølge Gyldendals leksikon: http://www.denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_historie/Danmarks_geografi/Jylland/Varde_%C3%85

Varde Sportsfiskerforening: http://varde-sportsfiskerforening.dk/

Center for vildlaks: http://www.vildlaks.dk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

TV SYD indslag: http://www.tvsyd.dk/artikel/43743:Kaempelaksen-svoemmer-i-Varde-AA

Laksen springer ved Sig: http://vimeo.com/8955210 

Lakseudsætning i Danmark, af DTU: http://www.fiskepleje.dk/vandloeb/udsaetning/laks.aspx  

 

Overnatningsmuligheder:

Hyttebyen i Starup-Tofterup 1: http://www.dancenter.dk/danmark/sommerhus/midtjylland/midtjylland/starup-hytteby

Hyttebyen i Starup-Tofterup 2: http://www.tofterup.dk/c36.aspx/Hyttebyen En eller to meget små hytter kan lejes via Brugsen i Tofterup.

Overnatningsmuligheder nær Varde Å: http://www.booking.com/searchresults.da.html?aid=312738;label=ansager-heTJHSXEprgWr6u_0_EFYAS37746178863%3Apl%3A

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to En erfaren herre fortæller

  1. Pingback: 3 arrangementer på vej | Holbæk og Omegns Lystfiskerforening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *