Det ER ikke størrelsen, det gælder – altid

Rasmus har haft en god aften i åen, og fortæller:

– Jeg starter ved broen med vanders på, arbejder jeg mig opstrøms med en mini spinner, og ser på et tidspunkt en “større” fisk der jagter spinnerne. Nedstrøms sker der absolut intet med spinneren, så efter ca 1 times med spin og linekludder på fletline og uden fangst gider jeg altså ikke spinfiske mere.

Men jeg har pakket fluegrejet ned, og forsøger jeg mig med en str 14 tør flue. Det er lidt svært at komme til at få ordentligt svip i fluestangen pga bevoksningen, men at skyde line, og bruge rullekast fungerer glimrende da strømmen kan selv ret linen ud, så man kan bare give line, og lade fluen flyde der ned af. Hvis man vil bruge alm, frem og tilbage kast på fluestangen, så er det godt at stå ved broen, der kan man nemlig lave tilbage slaget, således at flue & line flyver ind under broen, og da der ingen bevoksning er lige der, kan det godt lade sig gøre at få rigtigt smæk på fluen alligvel…

Nu begynder jeg at tvivle lidt på flue og mig selv og om det overhovedet var en god ide at stå her og spilde min tid.. men jeg har også prop og orm med, så indser at det må være sidste forsøg.

Jeg vælger at fiske nedstrøms, med prop og orm ” 30cm” dybde. og ca 50meter fra broen af, nedstrøms, der kommer der hug og hug og hug og hug.. den får ikke lov til at ligge i mere end 30 sek, så stopper huggeriet.. de små svin har ædt min orm..

så ind med den og ny orm på.. dette fortsætter nogle gange. men til sidst, så lykkedes det at kroge en skalle.

Ja en skalle! men hey der var fisk at fange, lige gyldigt hvilket én det var. Pointen var bare at fange en fisk.. men det tager ikke mange gange for de skaller at æde alle min regnorme jeg havde med.. der ender så med at jeg har en stang med prop og krog, uden orme til, en spinner stang med seriøst line kludder.. og en fluestang med en håndfuld forskellige fluer…

Så der var ikke så meget andet af gøre end at tage fluestangen igen… nu havde jeg jo fanget en fisk, så nu kunne jeg godt lege lidt istedet.. så tager en mørk sz12 vådflue med rød hale, fortæller vovsen at han skal blive på sin plads, og så vader jeg lidt ned af åen i vaders, alt imens jeg rullekaster der ned af. og den kombination, fungerer som det rene gift, tager 6 skaller og en aborre på meget kort tid.. alle fisk har været på maximum 250gram.. men regnet sammen, så har jeg nu alligevel hevet 2kg fisk op af åen:-) så der er fisk.. men måtte lige ringe og spørge Ole om I har været nede og fjerne ørrednerne igen, hvilket han dog ikke helt mente 😉 men altså jeg så ikke skyggen af en ørred……..

Så alt i alt, turen gik ikke som forventet, men er bestemt ikke skuffet og det er klart værd at prøve igen..

Skalle der har været inviteret til middag

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Det ER ikke størrelsen, det gælder – altid

  1. Jan skriver:

    Kanon Rasmus det gælder om at have det sjovt.

  2. ole møller skriver:

    Go historie, som viser at det ikke altid er størrelsen der tæller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *