Nyt fra Tissø

Foreningens nye formand, Brian Jensen, sidder også med i samarbejdet mellem foreningerne på Tissø. Der kommer ny erhvervsfisker på Tissø. Brian fortæller om sagen:

– Jeg var til møde med Tissø konsortiet i dag. Med til mødet var inviteret Aksel Karlshøj, den nye erhvervsfisker på søen. Når nu det skal være, er jeg glad for at det er Aksel, som skal stå for erhvervsfiskeriet på søen.

– Jeg kender Aksel fra tidligere, da han var med i Projekt Sorø Søerne. Hans målsætning for søen er at få et bedre fiskeri på Tissø. Dette vil han gøre ved at tynde ud af mellemfiskene. Dvs koncentrerer sig om at fange gedder og sandart mellem 2 og 5 kilo. Det vil han gøre ved ikke at bruge gællegarn med for store masker. Han har lovet os, at når han benytter sig af gællegarn, vil disse være tydeligt afmærket og ligge strakt. Han fortalte også at han kun vil bruge gællegarn i perioden fra november til marts måned. Dette var den negative del, som forhåbentlig kan vendes til den positive del.

– Den positive del af at have aksel på søen, er at han har adgang til et klækkeri, så at han vil sætte flere gedder og sandart ud i søen end dem han fanger. På den måde skulle vi som lystfiskere få et endnu bedre fiskeri på søen. Han har også sagt at vi til hver en tid kan komme med ham på søen, så vi kan se hvad han laver. Han tager gerne skoleelever med ud, da han har købt en 27 fod bundgarnsjolle til formålet.

På mødet blev det også vedtaget, at man må godt tage sandart med hjem, men vi opfordrer folk til kun at tage 2 stk. og med en max vægt på 4 kilo. Gedde og aborre er uændret.Hvis du har nogle spørgsmål, er i velkommen til at kontakte Brian (tlf 21 27 66 79). Og vi opfordrer i øvrigt alle til at respektere erhvervsfiskerens redskaber, og hans tilstedeværelse på søen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

One Response to Nyt fra Tissø

  1. Ole Møller skriver:

    Skal der være erhvervsfiskeri på Tissø ( og det kommer vi nok ikke uden om, med vores pengebeholdning), så er bæredygtigt erhvervsfiskeri vel ikke det værste. Mandens intentioner virker i mine ører ganske fornuftige. Lad os håbe og regne med et fint samarbejde, med Aksel.
    Rigtig god ordning, mht. Sandartfiskeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *