Nyt aktiveitetscenter ved Munkholmbroen?

Johan Scheel og May-Brit Bülow fra Ryegaard og Trudsholm godser har fået en god ide.
I stedet for at genopføre Langtved Færgekro som en kro ude ved vejen vil man flytte omkring 70 m. nordpå og opføre en spændende bygning som skal huse cafe og  seleskabslokaler samt lokaler der skal kunne bruges til formidling og aktiviteter i og om naturen, herunder opbevaringsmuligheder og plads til f.eks opmagasinering af udstyr (der er tale om bl.a. udlejning af kajakker).
Der er planer om at bygge en bådebro så man kan lægge til med sejlbåde, ligesom man har tænkt sig at indrette både brusebad og toiletter som skal være tilgængelige for offentligheden.

Initiativet er tænkt som en hjælp til at skabe fokus på Isefjorden og i særdeleshed bunden af fjorden som rekreativt område og lige nu er planerne omkring det konkrete indhold i stedet meget åbne; der vil blive nedsat en arbejdsgruppe og vi er inviteret til at deltage.

 

Lige bag den nærmeste fisker er det tanken at det nye center skal ligge

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Nyt aktiveitetscenter ved Munkholmbroen?

  1. henrikolsen skriver:

    Spørgsmålet er jo nok bare om de får lov til at opføre noget, så tæt på kysten der er vist meget strenge regler om sådan noget. Måske det er nemmere på den side af broen så det ikke er Holbæk kommune de skal kæmpe i mod for at få godkendelse. Men en super fed ide

  2. larsbertelsen skriver:

    Faktisk er kommunen ikke et problem; stedet ligger på Lejresiden og Lejre kommune står bag planen og er ved at få deres tilladelser igennem.
    Udfordringen kommer fra fredningsstyrelsen og naturstyrelsen (tror jeg de hedder) som administrerer fredningen af området og de generelle regler for byggeri nær stranden. Hvis man havde valgt at bygge på den gamle kro’s byggetomt så havde men kunnet gøre næsten hvad man ville, men her vil man gerne rykke ca. 70 meter længere væk fra vejen og så er der nogle tilladelser som skal i hus.
    Folkene bag projektet var forsigtigt optimistiske og de ved noget om de her styrelser; de har løbende haft kontakt med dem i andre sammenhænge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *