Laksefiskeri er måske nemt nok

Laksefiskeri er nemt nok, når bare laksen vil samarbejde, fristes man til at sige, når man læser denne beretning fra medlem Jørgen Lindstrøm, som har ved Varde å. Han fortæller:

– Forleden var jeg ved Varde Å, zone 2; jeg ville forsøge at fange en havørred, da min laksekvote jo er brugt (se billedet). Perfekt fiskevejr med solskin, blæst og byger. Jeg begyndte kl. 16. Fiskemæssigt skete intet, vejrmæssigt alt, et pragtfuldt farveorgie med to regnbuer med blåviolet himmel imellem. De kom efter en særligt voldsom byge, der sluttede omkring kl. 18. Man kunne næsten fornemme koldfronten. Vandstandsstigningen kunne ses på den forøgede mængde drivgrøde.

Jørgen har haft et godt fiskeri efter laks i sommer. Her en blankfisk på 6,9 kilo.

 

Kl 18.05 tog en fisk min flyvende kondomspinner. En smuk, blank sommerlaks, hun,  på 72 cm, skønnet vægt 2,5-3 kg. Mens den fik “kunstig åndedræt” og blev genudsat sprang en større fisk tre gange 5-10 m opstrøms fangstpladsen. Jeg forsøgte selvfølgelig at fange “springeren”; men den ville tilsyneladende ikke være med. Jeg fiskede mig ganske langsomt opstrøms. 30-40 m højere oppe bed den alligevel. Det var en 90 cm lang farvet hanlaks med enorm kæbekrog. Den blev naturligvis genudsat.

Klokken var nu ca. 1915. Jeg gik videre opstrøms til næste sving og begyndte at affiske det. Ca. kl 1930 kom et voldsomt hug. Åen flød med grøde, som fisken naturligvis fik viklet linen ind i og igen ud af et par gange, før den blev landet og genudsat. En rigtig fed, blank hunlaks på 76 cm, mindst 4 kg tung. Min vægt lå i bilen. I øvrigt har jeg ikke lyst til at udsætte fisk, der skal genudsættes, for vejning. Så gik jeg hjem. På parkeringspladsen traf jeg en anden fisker, der intet havde set eller mærket.

Så det gælder altså om at være på rette sted på rette tid.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Laksefiskeri er måske nemt nok

 1. ole møller skriver:

  Fantastisk historie, Jørgen og hvor er det pragtfuldt, af den slags fiskeoplevelser atter kan finde sted i Danmark, takke være et kæmpe stort stykke arbejde, fra lokale lystfiskere.
  Vi skal nok ikke regne med et sådan fiskeri i Åmoseåen men men… Med en målrettet indsats, kan det om nogle år ende med et fint bækørredfiskeri. Personlig har jeg i år set bækørred i omegnen af 40 – 45 cm i åen.

 2. ole møller skriver:

  Fantastisk historie, Jørgen og hvor er det pragtfuldt, af den slags fiskeoplevelser atter kan finde sted i Danmark, takke være et kæmpe stort stykke arbejde, fra lokale lystfiskere.
  Vi skal nok ikke regne med et sådan fiskeri i Åmoseåen men men… Med en målrettet indsats, kan det om nogle år ende med et fint bækørredfiskeri. Personlig har jeg i år set bækørred i omegnen af 40 – 45 cm i åen.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *