En aften med laks og gear

Torsdag aften fortalte Jørgen Lindstrøm om fiskeriet i Varde Å.

Jørgen gennemgik åsystemet og dens historie, lige fra sidste istid og til nu. Hvordan Grinstedværket fyldte åen m kviksølv og hvordan laksen forsvandt og kom tilbage igen. De forskellige zoner og agn blev gennemgået, så også nybegynder i åen, har en chance for at få fisk med hjem. Der blev også talt om bækørredfiskeri på de øverste stræk, som skal fanges på nymfer fordi vandet her er krystalklart og om stallingen, som skarven, det forbaskede fjerkræ, næsten har udryddet.
Efter en kort pause, gik snakken på lystfiskeriets historie. Jørgen havde allieret sig med Thomas fra Dansk Grejsamlerklub og det kan nok være, at de to herre vidste en masse. Vi så de første fastspolehjul fra sidst i 1800 tallet og fulgte udviklingen til idag. Masser af historie om lystfiskeriets historie så dagens lys og til slut blev det medbragte antikvariske grej vurderet.

20131129-141058.jpg
Vi havde en rigtig hyggelig og lærerig aften, og der var rig mulighed får at stille spørgsmål og få dem alle besvaret, idet der kun dukkede 4 personer op udover Jørgen og Thomas, hvoraf klubben kun var repræsenteret af Flemming og Ole.

De sidste to, var et par søde damer ( og de var lystfiskere), som var inviteret af Jørgen. Selvfølgelig er det ikke alle vores medlemmer, som interesserer sig for laks og gammelt fiskegrej, men det er skuffende og ærgerligt, at vi ikke kan mønstre flere, sådan en aften

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *