Ørrederne er derude

Nu syntes jeg det var tid at komme til fjorden og få rørt fluestangen igen efter sommerens spinnefiskeri i åen, så jeg tog en lille aftentur til en af Isefjordens strømrender for at se om der var noget liv.

Fiskeriet startede omkring klokken otte og håbet var nok mest at se en makrel eller to. Dem var der ikke nogen af og den første time skete der faktisk overhovedet ikke noget. Men da lyset begyndte at forsvinde skete der ting og sager. Småfisk sprang for livet og der var en klar stemning af jagende fisk i vandet.

Omkring kvart over ni kom beviset så: femten meter væk sprang en fed, blank ørred på mellem 60 og 70 cm lodret ud af vandet, hele vejen så man kunne se halefinnen.

I løbet af de næste tre kvarter var der aktivitet med paniske småfisk og plaskende ørreder; jeg så fire og hørte en. Der var ikke nogen der ville med hjem; det tætteste jeg kom var et enkelt forsigtigt hug som ikke blev til noget. Men I guder for en aften!
Ørrederne er tilbage i fjorden! 🙂

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Ørrederne er derude

 1. olefisk skriver:

  Godt fif. Tak Lars.
  Undre mig over at der ikke bliver fisket noget mere i fjorden efter HØ om sommeren, end der gør. Ingen tvivl om, at der er fisk hele året.

 2. Morten skriver:

  Nemlig. Jeg synes fanktisk jeg støder på langt flere havørreder om sommeren i Isefjorden. De opfører sig mere tilregneligt om sommeren. Eller: jeg har i hvert fald ikke knækket koden på forårsfiskeriet, som fx Lars Juel har … 🙂
  Herlig historie.

 3. Flemming skriver:

  Uhh …. det kunne da godt lugte af en aftenstur …. og en tiltrængt pause fra fluestikket og laksefluerne ….

 4. hernikolsen skriver:

  Tager ud og forsøger i fjorden onsdag aften d. 21/8 fra ca. kl. 19, hvis der nogle der er friske så skriv en besked på 23 71 24 08. Plads alt efter vejr og vind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *