En succeshistorie fra åen

Ole Fortæller:

For godt et år siden var vores Å-mand, Jan Busk, på vandretur langs Åmoseåen samt nogle af de små biåer.
Ved en af disse små åer kunne han konstatere at landmanden havde spærret hele åen og lod vandet løbe gennem en lille sø, som dermed kunne benyttes til andejagt.

Spærring
Spærringen

Nu var det ikke en hvilken som helst å; det var faktisk det reneste og mest naturlige vandløb i vores del af åen, der giver ørrederne de bedste vækstbetingelser.
Kommunen blev kontaktet og derefter blev der kaldt til åsyn sammen med lodsejeren. Det faldt bestemt ikke i god jord hos sidstnævnte, som følte sig krænket på sin private ejendomsret.
– Hvilken ret havde Holbæk og Omegns lystfiskerforening til at færdes på hans jorde? Og nu havde den sø ligget der i så og så mange år…

Åløb
Åløbet

Jan forklarede, at medlemmer af foreningens Å-gruppe har tilladelse fra kommunen til at færdes langs vandløbet og at vi ( foreningen) bestemt ikke havde til hensigt at krænke nogen som helst. Ej heller ønskede vi at ændre noget på den lille sø, vi ønskede kun fri passage til åens fisk.

Efter nogle møder mellem lodsejeren, kommunen og os er der nu enighed om at udløbet fra søen lukkes og spærringen fjernes. Fiskene får fri passage og der bibeholdes en åbning ind til søen, så lodsejeren stadig kan afholde andejagt.
Jan og Lodsejeren afsluttede mødet med en lille å vandring, hvor vi fik lodsejerens tilladelse til at udlægge gydegrus i åen og Holbæk kommune afslutter mødereferatet med følgende ord:

“Hermed takkes alle for den positive indstilling til at finde en løsning!”

Flot arbejde Jan!

MVH. Ole

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 Responses to En succeshistorie fra åen

 1. Morten skriver:

  Det er så flot arbejde!!! Bravo.

 2. Ole Møller skriver:

  Super fedt, at udfordringer som denne kan løses på en sådan måde. Lodsejerne er på mange områder, også vores nære samarbejdspartnere, som vi i fællesskab skal løse vores å-opgaver med. Uden lodsejerne, bliver vores projekt med at forbedre forholdene i åen meget besværlig og vil ofte trække i langdrag, med åen, fiskene og os som tabere.

 3. larsbertelsen skriver:

  Ja, det er ret godt gået.
  En lokalkendt ildsjæl er og bliver en god ting at have! 🙂

 4. kim moretto skriver:

  Godt arbejde Jan. Super fantastisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *